Subvencije Vojvodine za farme sa obnovljivim izvorima energije

made-in-germany-rs-njiva-sa-kucom

Objavljena su tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine za dodelu subvencija, odnosno besprovratnih sredstava za projekte obnovljivih izvora energije.

Dva konkursa odnose se na dodelu podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije za pripremu tople potrošne vode u kombinaciji sa sistemima za rekuperaciju toplote na farmama mlečnih krava i farmama ovaca i koza. Fond za realizaciju ovih projekata na farmama mlečnih krava iznosi ukupno 20 miliona dinara, dok je za projekte na farmama ovaca i koza opredeljeno 10 miliona dinara.

Za treći konkurs koji se odnosi na projekte energetski održivih farmi, iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno ukupno 35 miliona dinara, a taj novac je namenjen za sufinansiranje realizacije projekata zagrevanja, hlađenja i ventilacije objekata na farmama, korišćenjem obnovljivih izvora energije, prenosi „eKapija“.

Krajnji rok za prijavljivanje je isti za sva tri konkursa, a to je 25. avgust. Dodatne informacije kao i obrasci za podnošenje zahteva mogu se naći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор