Nova trafostanica omogućava „Bošu“ širenje

made-in-germany-rs-bosch-logo2

Juče je u rad puštena trafostanica „Pećinci“ jačine 110/20 kV, čija je kompletna adaptacija, uz tehnička rešenja i kvalitetnu opremu na nivou najsavremenijih evropskih trafostanica ovog tipa, realizovana u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički istakla je tim povodom veliki značaj ovog projekta zbog povećane stabilnosti elektro mreže, a naročito zbog pouzdanosti i kvaliteta napajanja električnom energijom u industrijskim zonama u Šimanovcima i Pećincima.

– Puštanjem u pogon ove trafostanice obezbeđeno je kvalitetno elektrosnabdevanje svim postojećim korisnicima i kompanijama u radnim zonama. Takođe, sada su znatno unapređeni i uslovi za dolazak novih investitora, jer će, kako su nam objasnili, trafostanica „Pećinci“ lako moći da pokrije i potrebe novih korisnika – objasnila je Subotički.

U izgradnju i adaptaciju trafostanice „Pećinci“ uloženo je oko 200 miliona dinara, a sada je ostalo još samo da se završi poslednja faza građevinsko-molerskih radova. Njenim puštanjem u rad omogućeno je i planirano proširenje proizvodnih kapaciteta fabrike „Bosch“ u okviru industrijske zone u Šimanovcima. Istovremeno će se značajno smanjiti gubici električne energije u tom delu distributivnog elektroenergetskog sistema, navodi gradski sajt.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор