Nemački RWE na slovenačkom tržištu električne energije

made-in-germany-rwe-logo

Nemačka „RWE“, kao jedna od vodećih evropskih energetskih kompanija, ušla je na slovenačko tržište snabdevanja električnom energijom.

Ova nemačka energetska grupacija, koja je inače, već dve godine prisutna u Hrvatskoj, namerava da slovenačkim korisnicima ponudi inovativne proizvode visokog kvaliteta, korisničku podršku i velike uštede za domaćinstva. RWE je planirala da u prvoj godini poslovanja u Sloveniji pridobije 10.000 potrošača, odnosno 80.000 potrošača do 2020. godine, čime bi postigla tržišni udeo od 10 procenata, prenosi regionalni portal „Seebiz“.

Kako je istakao Karl Kraus, predstavnik RWE grupe, njihova energetska „kraljevina“ zajedno sa Slovenijom sada okuplja 12 zemalja. Po njegovim tvrdnjama ta je kompanija na svakom tržištu gde posluje prepoznata kao pouzdan partner koji garantuje poštenu tržišnu utakmicu.

– Verujemo da će ulazak firme poput RWE, koja je aktivna u svim fazama energetskog lanca, od proizvodnje do distribucije i snabdevanja energijom, ojačati slovenačko tržište energije i podstaći konkurenciju, od čega će koristi imati svi slovenački potrošači – naglasio je Kraus.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор