Nemački Mutares preuzeo autobuskog prevoznika Arriva Srbija

Nemački investiciona kompanija Mutares saopštava da je završila preuzimanje kompanije Arriva Srbija, jednog od najvećih privatnih operatera javnog prevoza u našoj zemlji, koji gradski prevoz obavljaju u Kragujevcu i Beogradu, ima 340 autobusa i zapošljava 670 radnika.

Na ovaj način Mutares je finalizovao transakciju koju su obe strane potpisale još prošlog septembra, a prema kojoj će kompanija Arriva Litas preuzeti sve Arrivine aktivnosti u Srbiji od dosadašnjeg vlasnika Dojče Bana (Deutsche Bahn).

– Arriva je tržišni lider po kvalitetu usluga na srpskom autobuskom tržištu i ima uspostavljen poslovni model koji će svakako doprineti jačanju konkurentnosti u budućnosti. U kombinaciji sa jakim izgledima za razvoj tržišta, imamo solidna očekivanja za povećanje profitabilnosti, kao i za generisanje poslovnog rasta – objasnio je Tibo Depoa-Žozef direktor Mutaresa za operacije u Srbiji.

Kompanija Arriva Srbija u sastavu je Arriva Grupe od 2013. godine i do sada je postala drugi najveći privatni autobuski operater u našoj zemlji, sa tržišnim udelom od tri posto. U 2022. godini kompanija je prevezla oko 40 miliona putnika, a njen promet je premašio 23 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор