Novi srpski autobus za nemačkog prevoznika

Nakon što je prošle godine zaposlio više od 100 novih radnika u našoj zemlji, autobuski prevoznik “Arriva Litas”, iz sastava nemačke “Dojče Ban Grupe”, sada je proširio svoj vozni park u koji je uveo i prvo vozilo sa EURO 6 motorom napravljeno u Srbiji.

Panervopski provajder usluga putničkog saobraćaja, Arriva Grupa, ostvarila je u 2017. godini rast prihoda od 4,9 posto, što joj je obezbedilo ukupne prihode veće od 5,3 milijardi eura. Taj rast je kompaniji omogućio da uloži blizu 400 miliona eura u unapređenje usluga prevoza putnika u svih 14 zemalja u kojima posluje, uključujući i Srbiju u kojoj je prisutna već pet godina, navodi se u saopštenju.

– U prethodnoj godini smo nastavili da unapređujemo kvalitet naših usluga kako bismo ih učinili što udobnijim i atraktivnijim za putnike. Zaposlili smo preko 100 ljudi, proširili vozni park sa novih sedam gradskih i dva turistička vozila, a u saobraćaj smo uveli i prvo vozilo sa EURO 6 motorom proizvedeno u Srbiji – kaže Dejan Bogunović, generalni direktor nemačke kompanije u našoj zemlji.

U cilju jačanja razvoja lokalnih zajednica u kojima posluje, Arriva Litas je renovirala autobusku stanicu u Požarevcu i obezbedila sredstva za izgradnju novog poslovnog objekta i saobraćajnice u tom gradu, što je u planu za ovu godinu.

Ovaj drumski prevoznik u Srbiji ima 320 autobusa, 880 zaposlenih i rezultat od 19,3 miliona pređenih kilometara godišnje. Arriva posluje u okviru Dojče Ban Grupe koja je prisutna u više od 130 zemalja sveta, sa 300.000 zaposlenih i 4,2 milijarde ostvarenih putovanja godišnje.

– To što smo deo velikog sistema, omogućava nam da donosimo nove ideje na tržište, pa smo tako postali prvi autobuski prevoznik sa nosačem za bicikle u Srbiji, a počeli smo i sa implementacijom najsavremenijih softvera za praćenje vozila – dodao je Bogunović, a prenosi agencija “Tanjug”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор