Nemački lekari nezadovoljni uslovima rada

Prema rezultatima istraživanja nemačkog sindikata lekara „Marburger“, četvrtina ispitanika zaposlenih u nemačkim klinikama razmišlja o promeni posla, pre svega zbog preopterećenosti i nedostatka uvažavanja.

Granski sindikat je anketirao ukupno 8.500 zaposlenih na pozicijama lekara u nemačkim klinikama, saznavši na taj način da se u toj branši radi više od 50 sati nedeljno, kao i da neki na poslu provedu i čitavih 60 sati nedeljno, prenosi agencija DPA.

– Samo se mučite i u jednom trenutku vam pozli, jer više ne možete da izdržite pritisak – rekao je jedan od ispitanika, dok drugi kaže da rade za dvoje, da nikada nemaju pauzu i da skaču sa jednog zadatka na drugi, jer se na listu obaveza stalno dodaju novi zadaci i menjaju prioriteti.

Od ukupnog broja ispitanih, dve trećine je reklo da u zdravstvu ima malo ili veoma malo osoblja, dok je samo četvrtina njih rekla da je naknada za prekovremeni rad odgovarajuća. Jedva polovina je zadovoljna brojem dobijenih slobodnih dana, a 19 posto ispitanih lekara kaže da su zakinuti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор