Nemački Auto-kabel proširuje kapacitete u Mionici

Nakon četiri godine poslovanja u Mionici, nemačka kompanija “Auto-kabel” sprema se da proširi proizvodne kapacitete, tako što će udvostručiti broj radnika i uvesti najnoviju tehnologiju u proizvodnju komponenata za električne automobile najvećih svetskih proizvođača vozila.

Umesto nekada napuštene propale hladnjače u Mionici, nemački Auto-kabel je za četiri godine podigao modernu fabriku sa perspektivnom proizvodnjom auto-provodnika koji će se uskoro naći i u električnim automobilima širom sveta, prenosi RTS.

– U globalnom planu raspodele kapaciteta, Srbija će biti cenar kompetentnosti za upravljanje električnom energijom za visokonaponska električna vozila, zbog čega radimo sa velikim nemačkim proizvođačima na razvoju modela koji na tržište izlaze 2024. i 2025. godine – objašnjava direktor Auto-kabela Branislav Bugarski.

Nemački investitor nudi zaposlenima, a posebno mladim stručnjacima, izuzetno dobre uslove profesionalnog usavršavanja i napredovanja. Prema rečima Nevene Babić, liderke tima procesnih inženjera, do te pozicije je stigla za samo dve godine, što predstavlja ogroman uspon za nekoga ko je došao u kompaniju direktno sa fakulteta, bez radnog iskustva. Njena koleginica Tanja Nedeljković, takođe ističe da je veoma zadovoljna što je za četiri godine provedenih u Auto-kabelu stigla do pozicije asistenta menadžera proizvodnje.

Auto-kabel je ozbiljna kompanija u kojoj može da se napreduje i veoma perspektivna za malo mesto kao što je Mionica. Sa ukupno 320 zaposlenih, Auto-kabel je trenutno najveći poslodavac i najvažnija kompanija za privredu Mionice.

– Pre nekih 10-ak godina na evidenciji Službe za zapošljavanje imali smo preko 1.000 ljudi koji su se vodili kao nezaposleni, a sada ih je nešto ispod 300. Nakon završetka proširenja fabrike, Auto-kabel će do kraja naredne godine i početka 2025. uposliti između 600 i 650 novih radnika – najavljuje predsednik Opštine Mionica Boban Janković.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор