Nemački Alutec proširuje proizvodnju u Srbobranu

Nemački proizvođač aluminijumskih delova za automobilsku industriju, kompanija Alutec, koja već dve godine posluje u prostoru logističkog centra Trgoauto u Srbobranu, namerava da u narednom periodu proširi svoje fabričke pogone.

– Ovo je veoma važno za Srbobran, s obzirom na to da smo opredeljeni da pružamo podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, koja su dobrodošla u Srbiju i u našu lokalnu samoupravu. Ovde sada radi 80 ljudi, uglavnom sa teritorije naše opštine, a tendencija je da u narednom periodu taj broj dostigne i 100, pa i više, s obzirom na to da smo obišli još jedan deo budućeg proizvodnog pogona – rekao je predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački.

On je naglasio da je kroz lokalni budžet Srbobrana za Alutek planirana subvencija, odnosno bespovratna sredstva za besplatan prevoz svih zaposlenih, a tako će ostati i u budućnosti, prenosi Dnevnik.

Kako je rekao direktor Alutec-a Mirsad Tiganj, u junu je bilo tačno dve godine kako kompanija posluje u Srbobranu, sa čijom lokalnom samoupravom ostvaruju veoma uspešnu saradnju.

-. Od 80 zaposlenih, čak 65 njih je iz opštine Srbobran, a planirano je da do kraja godine taj broj bude 100 radnika u ovom proizvodnom pogonu. Kako bismo povećali broj zaposlenih planirana su velika ulaganja u proširenje proizvodnje, sa postojećih 1.600 metara kvadratnih proizvodne površine idemo na 2.600, uz uvoz dodatnih mašina – objasnio je Tiganj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор