Nemački Alutec će u Srbobranu zaposliti 100 radnika

Srbobran postaje sve je privlačnija stranim investitorima, među kojima je i nemačka kompanija Alutec, koja je zakupila deo parcele u vlasništvu firme Trgo-auto, inače prostor nekadašnjeg kombinata Elan.

– Alutec, koji se bavi proizvodnjom aluminijumskih delova u automobilskoj industriji je svoje poslovanje u Srbiji realizovao uz pomoć Razvojne agencije. Oni su zakupili deo prostora u privatnom vlasništvu i prema informacijama koje smo dobili od njihovog rukovodstva, u planu je zapošljavanje 100 radnika – navodi predsednik opštine Srbobran Radivoj Debeljački.

On je objasnio da Srbobran često posećuju investitori koji, u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i Razvojnom agencijom Vojvodine, imaju nameru da ulažu u grinfild ili braunfild lokacije, prenosi eKapija.

– Jedna od njih je i japanska kompanija Aquafarm See koja je kupila staklenu baštu u nekadašnjeg kombinata Elan. Za sada se tu sprovode pripremne aktivnosti za početak planirane proizvodnje koja se očekuje na proleće, a i ova kompanija će angažovati izvestan broj radnika – kaže Debeljački i dodaje da su lokalni proizvođači motivisani za saradnju sa ovom kompanijom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Odlicna firma.Nasoj firmi su super odradili posao.Veliki pozdrav

Оставите одговор