Henkel proširuje fabriku u Kruševcu

Nemačka kompanija Henkel Srbija najavljuje da će proširiti proizvodne kapacitete svoje fabrike u Kruševcu, izgradnjom novog pogona za proizvodnju kapsula za mašinsko pranje rublja i tableta za mašinsko pranje sudova, sa planiranim kapacitetom od 400 miliona kapsula godišnje.

U Urbanističkom projektu za kompleks fabrike Henkel Srbija se navodi da je u planu i dogradnja centralnog logističkog skladišta, izgradnja magacina ambalaže i magacina boja, kao i rekonstrukcija i izgradnja novog dela fabrike tableta. Planirana je i postavljanje portirnice sa nastrešnicom i trafostanice, kao i drugih infrastrukturnih objekata.

“Kako bi se omogućilo funkcionisanje planiranih objekata i kompleksa u celini, u planu je izgradnja/dogradnja internih saobraćajnica, manipulativnog platoa i betonskih trotoara, dok se slobodne površine uređuju zelenilom”, navodi se u urbanističkom projektu koji će biti na javnoj prezentaciji do 11. juna.

Inače, Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je davanje bespovratnih sredstava od 14,4 miliona eura Henkelu za investiciju od 93,5 miliona eura za izgradnju nove proizvodne linije i proširenje kapaciteta fabrike kućne hemije u Kruševcu.

Kako se navodi u odluci donetoj 24. aprila, ovo direktno strano ulaganje zaposliće najmanje 100 radnika, a sa proizvodnjom bi trebalo da počne u drugoj polovini ove godine, dok bi pun proizvodni kapacitet trebalo da dostigne 2021.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор