IGB Automotive zapošljava još inženjera

Nemačka kompanija „IGB Automotive“ je 25. septembra obeležila 11 godina uspešnog rada svoje fabrike za proizvodnju autokomponenti u Inđiji i tom prilikom najavila za naredni period povećanje proizvodnje i zapošljavanje još novih radnika.

– Od početka proizvodnje grejača u Inđiji, kontinuirano je rastao broj proizvedenih delova, a samim tim i obrt. IGB Srbija od svog osnivanja neprestano ide uzlaznom putanjom i to nas čini veoma ponosnim. Novoizgrađena proizvodna hala je u međuvremenu potpuno ispunjena novim mašinama i postrojenjima i sigurni smo da se investicije u Inđiji nalaze na pravom mestu – istakao je dr Folker Prešer, menadžer proizvodnje nemačke grupacije za Evropu.

On je istakao da se, prema njegovom mišljenju, u inđiji nalazi najveća i najbolja fabrika u okviru celog koncerna „I.G. Bauerhin“.

– Zaposlene ovde krasi brzina, pouzdanost, fleksibilnost, tehnička osposobljenost, veliko iskustvo i što je naročito važno, stalna spremnost za poboljšanjima. Oni svojim iskustvom i radom pružaju podršku ostalim proizvodnim lokacijama, a nekoliko kolega iz Srbije je putovalo u Meksiko u cilju savetovanja. Takođe, za dalji opstanak u borbi sa konkurencijom potrebni su nam novi i inovativni proizvodi, a njihov razvoj u budućnosti će umnogome zavisiti od inženjera koje ćemo uskoro zaposliti u Inđiji – objasnio je Prešer.

Po rečima generalnog menadžera Dalibora Berića, IGB Automotive je tokom ove godine ostvario nove poslovne uspehe i zadržao trend rasta proizvodnih kapaciteta. Plasman proizvoda je veći u odnosu na isti period prethodne godine, realizovani su novi projekti i ostvareni najbolji rezultati do sada, što ukazuje, kako kaže, da se naporan rad svih zaposlenih u kompaniji isplati.

– Kompanija iz Inđije beleži najveći rast i efikasnost unutar I.G. Bauerhin Grupacije. Konstantno prilagođavanje zahtevima kupaca, modernizacija tehnologija, usavršavanje zaposlenih i neprekidan rad sa njima, jedini su način da se veoma uspešan trend nastavi. U narednom periodu predstoji nam uvođenje nove tehnologije, proizvodnja motora ventilatora i sklapanje kompletnog ventilatora za sedišta automobila, u različitim verzijama, uz povećanje već postojećih kapaciteta – najavio je Berić.

Proslavi godišnjice prisustvovali su predstavnici IGB. grupacije, nemačke ambasade, Privredne komore Srbije, Razvojne agencije Srbije, Razvojne agencije Vojvodine, Regionalne privredne komore Srema i Opštine Inđija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор