Nemački Vorwek proširuje fabričke pogone u Čačku

Iz jedne od najsavremenijih fabrika Forverka (Vorwerk) u Preljini kod Čačka, nemačke kompanije koja se bavi proizvodnjom delova za najpoznatije brendove automobilske industrije kao što su BMW, Volkswagen, Mercedes (Daimler), najavljuju da se spremaju za proširenje proizvodnih pogona.

Nemački gigant „Vorwek Idizi“ u poslednjim godinama beleži odlične poslovne rezultate, a tokom perioda pandemije korona virusa proizvodnja se u njihovim fabrikama udvostručila, zbog čega sada postoje planovi za dodatno širenje poslovanja, navode u kompanije.

– Trenutno imamo oko 43.000 kvadratnih metara fabričkog prostora i sada razmišljamo da u skorije vreme to proširimo za još nekoliko hiljada kvadrata, a o nekom novom pogonu, većem, već ima razgovora – potvrdio je za RTV generalni direktor Forverka Nenad Medenica.

Planovi o proširenju Forverkovih proizvodnih kapaciteta u Preljini razvijaju se ne samo potaknuti rastom proizvodnje, već i zbog uspešne realizacije infrastrukturnih projekata koji kompaniji omogućavaju lakšu dostupnost tržištu. Otvaranje aerodroma Morava i izgradnja Moravskog koridora, takođe su obezbedili dobre uslove za dodatne investicije.

Nemački Forverk je do sada u poslovanje u Preljini investirao oko 60 miliona eura i po svemu sudeći na tome se neće zaustaviti, poručuju sa RTV-a.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор