Vorwerk počeo sa proizvodnjom auto delova u Čačku

Nemačka kompanija Vorwerk juče je u Čačku pokrenula proizvodnju auto delova od plastike, gume i metala, koje će izvoziti za renomirane svetske automobilske kompanije poput Audija, Daimler-Chryslera, Volkswagena, Bentleya, Forda i BMW-a, prenosi agencija Tanjug.

Generalni dirketor „Vorwerk Eldisy“, Jirgen Meler, je rekao na otvaranju fabrike da su doneli dobru odluku kada su rešili da posluju u Srbiji, a još bolju što je u pitanju Čačak. On je naveo da investicija do sada iznosi 60 miliona eura i najavio da će se ulaganja nastaviti.

– Pre dve godine ovde je bila livada na kojoj su ljudi pravili roštilj, a danas se tu na najsavremenijim mašinama prave delovi za Volkswagen, Daimler i BMW. U fabrici trenutno radi 175 radnika, a plan je da ih u narednom periodu bude iznad 1.000 – najavio je generalni direktor fabrike Vorwerk u Čačku Nenad Medenica.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je objasnio da fabrika ima četiri i po hektara proizvodnog prostora „pod krovom“, u kojem se proizvodi i dalje izvozi u svet. Kako je rekao, do kraja ove godine planiran je izvoz od 10 miliona eura, a cilj je da se do 2025. godine on višestruko poveća i dostigne iznos od 150 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор