Nemačka Hatiba počinje proizvodnju u Knjaževcu

U industrijsoj zoni u Knjaževcu juče je otvorena fabrika nemačke kompanije „Hatiba“, koja se bavi proizvodnjom i cinkovanjem metalnih proizvoda. Vrednost investicije iznosi 1,2 miliona eura, u fabrici već radi 13 radnika, a u planu je da ih bude ukupno 130.

Renomirana nemačka kompanija sarađuje na svetskom tržištu sa gigantima poput BMW-a, Adidasa i Ikee. Otvaranju prvog pogona Hatibe u Srbiji prisustvovali su direktor kompanije Jorg Markus Fiks, predsednik Opštine Knjaževac Milan Đokić i savetnik predsednika Srbije Marko Pećanac, prenosi zamedia.

Prema rečima direktora kompanije, rukovodstvo se opredelilo za pokretanje posla u Knjaževcu, jer su otkrili izvanredne uslove za svoje poslovanje. On je istakao da su izbor napravili zbog toga što poslovne odnose grade na poverenju i dodao da Srbija ima veoma dinamičnu, brzo rastuću ekonomiju i ljude koji se ne boje promena.

Predesednik Opštine Knjaževac je ovom prilikom napomenuo da lokalna samouprava svakodnevno bije bitku za investitore i nova radna mesta. On je poručio da se takav trud pokazao kao uspešan i da je dao rezultate.

Kompaniji “Hatiba” d.o.o. Knjaževac, koja je smeštena u hali bivšeg ,,Imposa“, trenutno su potrebni menadžer fabrike, šef proizvodnje i radnici metalske struke. Svi zainteresovani mogu se o konkursu za posao informisati preko telefona 063/8232146, a mogu i poslati svoj CV na mejl adresu: office@hatiba.com, javlja fkmsradio.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор