Nemačka Hatiba započinje posao u Knjaževcu

U Knjaževcu se nakon ukidanja vanrednog stanja očekuje početak rada tri nove fabrike, među kojima je i nemačka Hatiba koja se bavi obradom i presvlačenjem metala za građevinsku industriju.

Nemački investitor je otkupio halu “Imposa” koju je sredio i u njoj već zaposlio neke radnike. Kako je ranije nezvanično bilo najavljeno, nemečki poslodavac bi u prvoj fazi poslovanja trebalo da zaposli 50 radnika, javlja sajt knjaževačke.rs.

Druga kompanija koja je najavila skori početak rada je SCS. Oni se takođe bave proizvodima od metala, a njihov novi proizvodni pogon nalazi se u bivšem “IMT-u”. Nekadašnju knjaževačku fabriku nameštaja “Tina” kupila je kompanija Mobi furniture iz Beograda, koja je proteklih meseci pribavila mašine, opremila mašinski park i renovirala objekat. Kako su najavili, sada nastavljaju posao u punom obimu.

Prema rečima predsednika Opštine Knjaževac Milana Đokića, ove tri kompanije uposliće veliki broj Knjaževčana.

– Novi investitori su trebali da krenu sa radom s proleća, međutim pojava korona virusa je zaustavila sve njihove aktivnosti – objasnio je Đokić i najavio da će i Fabrika ozubljenja biti ponuđena, najpre investitorima iz Knjaževca, a potom, ako niko ne bude zainteresovan za radni prostor od 8.000 kvadrata, i investitorima iz zemlje i regiona.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор