Poklonili komšijama 2.600 litara piva

Zbog nemogućnosti da usled pandemije korona virusa proda hotelima i restoranima kontigent proizvedenog piva, nemačka pivara „Vilinger“ je 2.600 litara ovog pića poklonila svojim komšijama, stanovnicima istoimene opštine.

Naime, vlasnici pivare u pokrajini Hesen odlučili su da svo svoje svetlo i tamno pivo poklone umesto da ga bace. Tim povodom, vlasnik pivare Franc Mast je izjavio da je morao što pre da isprazni cisterne kako bi bile napunjene svežim pivom i spremne čim prorade barovi i restorani.

– Želimo da zahvalimo ljudima i nadamo se da će nas podržati kada ponovo otvorimo pivaru, tako što će doći ovde po pivo, ali i preporučiti nas kod drugih – izjavio je Mast za agenciju Rojters.

Pivara je isprva planirala da pokloni 540 litara piva, ali je akcija dobro dočekana među građanstvom, te je ta količina razgrabljena za samo nekoliko sati. Pivara je nastavila da poklanja pivo, a nekoliko desetina ljudi je nastavilo strpljivo da stoji u redu, noseći zaštitne maske i poštujući pravilo socijalne distance, da bi na kraju odneli kući pune kante i gajbe piva.

– Nadam se da će to pomoći pivari, zato smo ovde. Možemo kasnije da sedimo u dvorištu na suncu i da pijemo dobro Vilinger pivo – rekla je sugrađanka Natali Julius.

Vanredne mere uvedene u Nemačkoj zbog korona virusa ispraznile su restorane, barove i fudbalske stadione, a najveći svetski festival piva, minhenski Oktober fest, otkazan je ove godine. Udruženje nemačkih proizvođača piva je tim povodom izdalo saopštenje u kome upozorava da pivarama preti kolaps prodaje zbog nedostatka izvoza, pre svega u Kinu i Italiju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор