Kaufland uvodi plaćanje preko Blukoda

Kompanija Kaufland namerava da od jeseni kupcima ponudi novi način plaćanja koji ne uključuje ni keš, ni kartice, a ni internet, već preko Blukoda (Bluecode), javlja Lebensmitel cajtung.

Ova odluka Kauflanda dolazi nakon što su takav sistem plaćanja već uveli mnogi, poput drogerija Rosman i Miller. Novi način plaćanja biće u sklopu Kauflandove aplikacije, pa će kupci ubuduće plaćati upravo koristeći aplikaciju, prenosi Feniks magazin.

U kompaniji pre svega žele da testiraju proces, a nakon uspešnog završetka te faze, nova funkcija u aplikaciji biće dostupna kupcima od jeseni. Sistem funkcioniše tako što kupci čuvaju svoje podatke o plaćanju, zatim skeniraju QR kod na bilo kojoj kasi Kauflanda i izvrše plaćanje putem telefona, nakon čega crni QR kod postaje plav.

Aplikacija će privremeno moći da radi i oflajn, što znači da će kupci moći da plaćaju putem aplikacije čak i kada im telefon nije povezan sa internetom. Novi sistem „Kaufland Pay“ moći će da se koristi i na kasama sa osobljem i na samouslužnim kasama.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор