BMW uvodi sistem za upozoravanje na radare i kamere

Nemački proizvođač automobila BMW je odlučio da izađe u susret vozačima koji beže od pravila i lakše im je da koriste situacije nego da poštuju zakon, tako što će napraviti sistem za otkrivanje policijskih radara i kamera.

Čelnici BMW–a su pratili sisteme koji upozoravaju na policijske kamere, poput Wazea, te su osmislili novi proizvod za lansiranje na tržište, koji će se, za razliku od špijunske mreže, zasnivati na detekciji.

Novi sistem detekcije BMW će konstruisati u saradnji sa kompanijom Here Technologies koja je u vlasništvu BMW-a, Mercedesa i Audija. Ovaj sistem kamera na vozilu, koji na putu detektuje da je u automobil usmeren laserski zrak mobilne ili fiksne kamere, zvučnim signalom upozorava vozača da ga snimaju.

Ipak, mnoge zemlje, pa i Nemačka, ne dozvoljavaju prikupljanje informacija o saobraćajnim kamerama, tako da će BMW birati tržišta na kojima će otključati ovu funkciju koja će prva tri meseca biti besplatna, a kasnije će se naplaćivati. Sistem će biti na tržištu od sledeće godine, a imaće ga BMW automobili koji imaju iDrive 7 i Live Professional Cockpit.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор