Mercedes prvi uvodi vazdušni jastuk za zadnje sedište

Mercedesova S klasa automobila oduvek je bila sinonim za luksuz i komfor, a to je i pionirski model što se tiče bezbednosti, pa ne treba da čudi što će nova S klasa dobiti i frontalni vazdušni jastuk koji štiti putnike na zadnjem sedištu.

Budući da su se mnogi sistemi za zaštitu putnika po prvi put pojavili upravo u automobilima S klase, uključujući i prvi vazdušni jastuk za vozača u modelu iz 1981. godine, nemački proizvođač nastavlja ovu tradiciju i sa novom S klasom koja će, kako je najavljeno, debitovati 2. septembra.

Iz kompanije poručuju da će novi model biti „prvi produkcijski automobil na svetu sa frontalnim vazdušnim jastukom za putnike na zadnjem sedištu“. Jastuk će biti ugrađen u naslon prednjih sedišta, a uloga će mu biti da zaštiti putnike u slučaju čeonog sudara, prenosi B92.

Jastuk je dizajniran tako da, kada se aktivira, ima profil u obliku slova „U“, kako bi što bolje obuhvatio ljudsko telo i zaštitio ga od povreda. Ovaj vazdušni pojas biće prilagođen i dečijim sedištima, kako bi ih zaštitio od povreda u slučaju udesa, navode u nemačkoj kompaniji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор