Aldi zbog krađa negde ipak ukida samostalno plaćanje

Trgovinski lanac Aldi Sud odustao je u nekim trgovinama u Nemačkoj od eksperimentalno uvedenog koncepta samostalnog plaćanja, koji podrazumeva da kupci sami na kasi skeniraju i plate uzetu robu, jer se takav način poslovanja nije svuda pokazao dobrim.

Naime, u Aldi prodavnici u Kelnu biće uklonjene takozvane samouslužne kase jer su kupci previše krali robu, prenosi Fenix magazin.

„Podružnica Aldi Sud u Kelnu već zatvara nedavno otvorene samoposlužne kase. Navodno su posebno pekarski proizvodi često bili kradeni. Konkretno, mladi iz obližnjih škola često su pakovali više peciva nego što su platili“, navode lokalni mediji, mada Aldi nije precizirao koliko je bilo krađa i kolika je šteta pričinjena.

Trgovinski lanac trenutno u Nemačkoj testira na 30 lokacija samouslužne kase koje su teoretski trebale da omoguće kupcima brže plaćanje i na taj način izbegavanje gužve. Inače, u nekim prodavnicama trgovinskih kompanija Penny i Rewe u Nemačkoj kupci mogu čak i da skeniraju robu svojim pametnim telefonom dok kupuju i da plate tek kasnije na kasi, a u SAD su takve kase već dugo vremena uobičajena pojava.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор