Auto-Kabel počeo gradnju novog pogona u Mionici

Nemačka kompanija Auto-Kabel započela je u Mionici izgradnju novog fabričkog pogona, koji će omogućiti proširenje proizvodnje i zapošljavanje još 300 novih radnika, navodi se na opštinskom sajtu.

– Od nekadašnje napuštene hladnjače, zahvaljujući odličnoj saradnji sa nemačkom kompanijom, uspeli smo da napravimo fabriku gde ljudi zarađuju za život. Namera kompanije da i dalje ulaže u Mionicu potvrđuje činjenicu da je Mionica postala opština sa dobrim poslovnim okruženjem. Srbija, a uz nju i naša Mionica, menjaju se na bolje i to je vidljivo na svakom koraku, a tome svedoče nove fabrike i nova radna mesta. Ponosan sam što smo uspeli da osnažimo privredu i smanjimo nezaposlenost – izjavio je predsednik Opštine Mionica Boban Janković i dodao da je u toj opštini prisutan rekordno mali broj nezaposlenih, kojih je manje od 300.

Nemački Auto-Kabel se bavi proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije, a u Srbiji posluje od januara 2019. godine. Pored pogona u Mionici, svoje fabrike ima i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Kini i Nemačkoj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор