Nemačka traži privilegije za vakcinisane

Budući da je nemački Institut za infektivne bolesti „Robert Koh“ potvrdio da vakcinisani od korona virusa ne mogu da preprenose infekciju, sve su učestaliji zahtevi javnosti, ali i državnih zvaničnika da se za vakcinisane ukinu ograničenja osnovnih prava.

Prema pisanju nemačkih medija, i ministar zdravlja Jens Špan se zalaže da vakcinisani dobiju „olakšice“ u svakodnevnom životu, odnosno da se za njih ukinu neka ograničenja, prenosi Dojče vele.

U intervjuu za nedeljno izdanje tabloida Bild, Špan je predložio za vakcinisane ukidanje obaveze brzih testova ili karantina. Frankfurter algemajne cajtung podržava takav pristup, navodeći da je to „pravedno, pošteno i neizbežno“.

„Kada vakcinisanim ljudima više nisu potrebni testovi za ulazak u prodavnice ili odlazak kod frizera, potreban im je dokaz o vakcinaciji koji se ne može falsifikovati. Zato je neophodno da se takva potvrda dizajnira tokom narednog lokdauna, koji sigurno dolazi, jer u narednim nedeljama treba prvo zaustaviti treći talas“, piše taj list.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор