Nemačka sekretarka za rad u poseti Srbiji

Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Nikola Selaković danas je ugostio državnu sekretarku Saveznog ministarstva za rad i socijalna pitanja SR Nemačke Anet Krame, sa kjom je obavio razgovore.

Tokom sastanka zvaničnika, još jednom su potvrđeni partnerski odnosi dva ministarstva, kao i dve države. Selaković je tokom razgovora podsetio da iz godine u godinu raste broj nemačkih kompanija u našoj zemlji, koje trenutno zapošlјavaju više od 80.000 radnika, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar Selaković je istakao da je Srbija ostvarila pozitivne ekonomske rezultate tokom pandemije korona virusa i složene bezbednosne situacije u Evropi, pre svega zahvalјujući odgovornoj finansijskoj politici i merama koje je preduzimala i nastavlja da preduzima Vlada Srbije.

Srpski ministar i nemačka državna sekretarka još jednom su potvrdili da je proces evorintegracija i pristupanje Srbije EU najznačajnija oblast saradnje dve zemlje, u kojoj je Nemačka podrška Srbiji od neprocenjivog značaja, dodaje se u saopštenju, a prenosi agencija Tanjug.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор