Nemačka mobilna banka otvara kancelariju u Beogradu?

Valentin Stalf, suosnivač jedne od najpopularnijih mobilnih banaka, berlinskog startapa N26, najavio je otvaranje kancelarije u Beogradu i poručio da će u poslovanje banke uložiti još 900 miliona dolara, prenosi portal TechCrunch.

Ukupna vrednost ove mobilne banke trenutno je procenjena na devet milijardi dolara, njene usluge koristi sedam miliona klijenata u 25 zemalja, a sada planira da svoje poslovanje proširi u Evropi i to prvenstveno na područje Istočne Evrope.

– Trenutno dominiramo u Centralnoj Evropi, a konkurentska kompanija Revolut, koja se takođe bavi mobilnim bankarstvom, uglavnom posluje u Velikoj Britaniji i Istočnoj Evropi. N26 zbog toga želi da poveća svoje prisustvo u Centralnoj Evropi, kao i da se u sledećoj godini proširi na Istočnu Evropu, gde još ima mesta za nove kompanije. S tim u vezi planiramo da otvorimo i kancelariju u Beogradu – objasnio je Stalf.

Ipak, ostalo je nejasno šta to tačno znači, odnosno da li kompanija želi da na srpskom tržištu lansirasvoje svoje proizvode i usluge ili da ovde zaposli još ljudi kroz već uspostavljen razvojni tim. Pozivajući se na izjavu koju je naknadno dobio od pres službe kompanije, portal Netokracija pojašnjava da N26 u ovom trenutku ne planira proširenje van EU – makar ne u smeru Istočne Evrope, a to bi značilo da se N26 samo priključio velikom broju stranih kompanija koje u poslednje vreme u našoj zemlji kreiraju ili šire svoje razvojne timove, a to su na kraju iz kompanije i potvrdili.

Berlinski startap N26 je najpoznatiji po svojoj revolucionarnoj usluzi mobilnog bankarstva, u okviru koje nudi bankovne račune i debitne kartice kojima može da se upravlja pomoću mobilne aplikacije. Zahvaljujući mobilnom bankarstvu otvaranje bankovnog računa je postalo prilično jednostavno, s obzirom na to da ne zahteva odlazak u poslovnicu niti popunjavanje papirologije. Naime, zajedno sa brojevima računa klijenti dobijaju i virtuelnu karticu preko internet stanica Apple Pay ili Google Pay.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор