Nemačka banka matičnih ćelja osvaja Balkan

made-in-germany-rs-vita-34

Nemačka banka matičnih ćelja “Vita 34” kupila je 30 procenata akcija svog partnera “Bio Save” sa predstavništvom u Srbiji, čime proširuje svoje prisustvo na Balkanu i dobija direktno učešće kod svog partera za ovaj deo Istočne Evrope.

“Vita 34” je najstarija Evropska banka matičnih ćelija iz pupčane vrpce i kao takva je lider u Evropi. Sa ovim poslednjim ulaganjem kompanija je na putu ostvarenja svog cilja, odnosno nastojanja da dalje širi svoju vodeću poziciju na tržištu u oblasti čuvanja matičnih ćelija.

– Na ovaj način mi učvršćujemo svoju poziciju na tržištu, činimo je održivom i pružamo stabilnost osnovnoj delatnosti. Početkom jula ove godine “Vita 34” je stekla glasačko pravo i 30 posto akcija firme “Bio Save”. Sa ovom transakcijom “Bio Save” će biti potpuno integrisan u grupu “Vita 34”, a transakcija će u potpunosti biti finansirana od likvidnih sredstava. Na ovaj način “Vita 34” će poboljšati svoj profit prisustvom “Bio Save”-a na tržištu Istočne Evrope – objašnjava Andre Gerth, predsednik kompanije “Vita 34 AG”, prenosi “eKapija”.

“Vita 34” od aprila 2012. godine čuva uzorke krvi iz pupčanika za klijente “Bio Save”-a iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Laborataorija “Vita 34” obrađuje i čuva krv i tkivo pupčanika u skladu sa najvišim standardima Nemačkog zakona za lekove i samim tim je osigurana na period od 50 godina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор