Prvi privatni centar za veštačko osemenjavanje

made-in-germany-rs-bayern-genetik-gmbh

Uz strateško partnerstvo sa kompanijom “Bayern genetic” iz Bavarske, u vojvođanskom mestu Deronje otvoren je prvi u Srbiji privatni centar za veštačko osemenjavanje krava, “Maxi Bulls”.

Zahvaljujući angažovanju nemačke kompanije, u štale centra za veštačko osemenjavanje u Deronjama stigao je bik Ajzenhauer, koji je inače peti bik u svetu po svom genetskom potencijalu, a uz njega i još 12 bikova iz najkvalitetnijih svetskih krvnih linija.

Vrednost ovih bikova simentalske rase na tržištu genetskog materijala dostiže čak 100.000 eura. Njihov genetski potencijal dovoljan je da zadovolji sve potrebe srpskog i balkanskog tržišta, ali i da bude značajan izvozni potencijal na druga tržišta.

– Zaista ima smisla dovesti visoko kvalitetne genetske bikove u Srbiju, da se genetika proizvodi lokalno i da se proizvodnjom takve genetike brzo podigne potencijal u Srbiji – ističe Tomas Grup iz kompanije “Bayern genetic”, a prenosi „RTV“.

U centru za veštačko osemenjavanje nedeljno će se proizvoditi do hiljadu doza najkvalitetnijeg simentalskog semena, koje će prema rečima stručnjaka omogućiti našim stočarima da postignu jeftiniju i kvalitetniju proizvodnju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор