Nelt i Dachser isporučuju hranu na Zapadni Balkan

Srpska kompanija „Nelt“, koja je u regionu u samom vrhu u oblasti distribucije, logistike i trade marketinga, sarađivaće na isporuci hrane iz Evrope u region Zapadnog Balkana, sa globalnim liderom specijalizovanim za logistiku hrane, nemačkom kompanijom „Dachser“.

Saradnja dve kompanije na isporuci komadnih pošiljki prehrambenih proizvoda iz cele Evrope u Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, biće realizovana na nedeljnom nivou preko Nelt logističkih i distributivnih kanala, prenosi „eKapija“.

„Nelt je ove godine postao član Evropske mreže za distribuciju prehrambenih proizvoda (The European Food Network) na čijem je čelu nemački Dachser. Ova mreža pokriva 34 zemlje EU i raspolaže sa 10.500 kamiona hladnjača i 1,74 miliona kvadratnih metara prostora za skladištenje hrane“, saopšteno je iz te kompanije.

– Ulazak Nelta u sastav Evropske mreže za distribuciju prehrambenih proizvoda veoma je značajan korak za nas kao kompaniju i u duhu je naše strategije stalnog rasta i razvoja. Kontinuiran i direktan transport prehrambenih proizvoda po najvišim standardima uticaće na razvoj i kvalitet tržišta Zapadnog Balkana. Koristi koje korisnici našeg servisa ostvaruju su sigurnost isporuke, ekonomičnost i jednostavna komunikacija prilikom praćenja pošiljki, a u sledećoj fazi je planiran i servis izvoza ka tržistu EU – objasnio je Ivan Milićević, Nelt LSP menadžer operacija i razvoja.

Po rečima Hajdi Mathaus, direktorke razvoja Evropske mreže u kompaniji Dachser, svojim inovativnim pristupom u poslovanju, stabilnim i kontinuiranim rastom kompanija Nelt doprinosi ispunjavanju jedinstvenih standarda Evropske mreže mreže u pogledu procesa i informacionih sistema kojima se osigurava pouzdanost i kontinuitet.

– Ekspertiza i snažno prisustvo na lokalnom tržištu naših partnera je od ključnog značaja za održivost mreže, a Nelt ispunjava sve uslove i vidimo ga kao ključnu figuru za region Balkana – istakla je Mathaus.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор