Metro proslavio 10 godina svog Horeca centra

Nemačka kompanija METRO Cash & Carry Srbija proslavila je deceniju postojanja svog HoReCa centra, u okviru manifestacije Food Vision-a, čiji je METRO ovogodišnji zvanični Gastro partner. Tom prilikom organizovana je i svečana dodela plaketa i zahvalnica partnerima sa kojima METRO HoReCa centar sarađuje još od svog osnivanja.

U kompaniji kažu da su od 2005. godine i otvaranja prvog METRO objekta u Srbiji, čvrsto verovali u izuzetan domaći gastronomski potencijal, što je dovelo do stvaranja partnerstava sa hiljadama ugostitelja širom zemlje. U želji da ta partnerstva imaju snažnu perspektivu održivog razvoja, METRO je osnovao svoj HoReCa centar, kao mesto profesionalnog usavršavanja ugostitelja, kroz učenje, praktičnu obuku, inovacije i stvaranje novih trendova.

– Izuzetna nam je čast da kao Gastro partner Food vision-a proslavimo deceniju poslovanja našeg HoReCa centra, jer je ova prilika jedna od najlepših i najvrednijih potvrda svega što u Srbiji radimo kao METRO Cash & Carry i kao METRO HoReCa centar. Naš jedinstveni HoReCa centar nastao je sa željom da zajedno sa ugostiteljima doprinesemo razvoju domaće gastronomske scene i ugostiteljstva, i verujem da smo u tome uspešni – izjavio je generalni direktor METRO-a u Srbiji André Rinnensland.

Inače, Food vision, kao deo trodnevne Wine vision manifestacije sa fokusom na promociji bogatstva gastronomije regiona, bio je idealna prilika da se najznačajniji predstavnici domaće ugostiteljske scene udruže i prikažu srpsku gastronomsku ponudu u najboljem svetlu, prenosi b92.

Svečana proslava bila je prilika da se kompanija METRO zahvali i drugim dugogodišnjim partnerima sa kojima posvećeno radi na razvoju i usavršavanju struke, među kojima se ističe i Junior Chefs Club Srbije. Ovo partnerstvo traje skoro koliko i sam HoReCa centar i do sada je pored brojnih profesionalnih projekata doneo i nekoliko značajnih priznanja i nagrada sa svetski priznatih kulinarskih takmičenja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор