Stručni skup povodom decenije METRO HoReCa centra

Povodom obeležavanja decenije postojanja METRO HoReCa centra, predstavnici nekih od najpoznatijih i najuspešnijih hotela, restorana, udruženja i malih ugostiteljskih privrednika u Srbiji učestvovali su na stručnom skupu pod nazivom „Trendovi u ugostiteljstvu za 2023. i 2024. godinu“.

Tokom razgovora o trendovima u ovoj oblasti, učesnici su razmatrali aktuelna dešavanja u svetskom, ali i domaćem ugostiteljstvu, posledicama pandemije i promenama koje su se desile i koje slede. Događaju su prisustvovali predstavnici Saveza vinara Srbije, kompanija SERSA, Bartenders 710, Vino & Fino, hotela Crowne Plaza, Gorski, Hilton, Square Nine, Zira, Jump Inn i restorana Iva New Balkan Cuisine i Tisa, Comunale, Mandarina, Magellan i Pro Chef ketering, Langouste, Salon 1905, Ambasada Norveške, Pivnica Žirafa i Koordinata Street.

– Misija METRO HoReCa centra je već deceniju podrška profesionalizaciji domaćeg ugostiteljstva i za nas je otvoren dijalog i razgovor sa nosiocima promena i trendova, našim partnerima, najveće priznanje koje možemo da dobijemo. Želimo da i u godinama pred nama ostanemo partner svima koji smatraju da je pred domaćim ugostiteljstvom još svetlija budućnost i naše znanje i iskustva su na usluzi celokupnoj struci. Tokom prethodne decenije smo održali više od 1000 događaja, ukljućujući izuzetno veliki broj profesionalnih treninga i master klas obuka, sa ciljem da kao veletrgovac struci ponudimo priliku za kvalitativan rast. Danas se kvalitet u domaćoj gastronomiji vrednuje i prepoznat je širom sveta i to je motivacija da nastavimo sa učenjem, uvođenjem svetskih trendova i negovanjem najboljeg iz domaće tradicije, u partnerstvu sa domaćim šefovima kuhinja i celokupnom strukom – poručila je Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra, a prenosi b92.

Skup su vodili Uroš Urošević, poznati šef kuhinje i prethodni rukovodilac METRO HoReCa centra i Milica Aleksić, doktor nauka u oblasti gastronomije i sadašnji rukovodilac METRO HoReCa centra. Učesnici su izdvojili ključne trendove i dešavanja za koje smatraju da će u ovoj i narednoj godini trasirati put razvoja ugostiteljstva u oblastima restoraterstva i hotelijerstva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор