Mentorski program Hemofarma za žene u biznisu

Drugu godinu zaredom nemačka kompanija Hemofarm organizuje mentorski program „Jedinstvena i važna“, namenjen ženama u biznisu sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prijava se vrši preko istoimenog sajta, najkasnije do 10. marta.

Iz kompanije pojašnjavaju da će nakon procesa selekcije, odabira mentora i kreiranja mentorskih parova, program početi sa radom polovinom aprila, prenosi agencija Tanjug.

Prema rečima Irine Skitjajeve, direktorke ljudskih resursa u STADA Grupi za istočnu Evropu i sponzorke i mentorke, program otvara puno mogućnosti za učenje, razvoj i razmenu, daje potpuno novu perspektivu i na kraju podržava organizacioni, profesionalni i lični rast. Ona je objasnila da iako mentorstvo nije sasvim nov pravac, sada poprima različite oblike i izlazi van granica kompanija, stvarajući dodatnu vrednost u razvijanju kulture.

– Kroz prethodni mentorski ciklus stvorene su nezaboravne uspomene koje su inspirisale promene, što je dodatno uticalo da se nastavi sa ovim jedinstvenim programom – rekla je Jovana Živković, partnerka za edukaciju i upravljanje talentima u Hemofarmu i jedna od inicijatorki programa.

Kako je istakla jedna od polaznica prošlogodišnjeg programa Jedinstvena i važna Svetlana Stefanović, to iskustvo joj je dalo širinu da na različite životne situacije i okolnosti odgovori iz različitih perspektiva.

– Ritam današnjeg života, kako ličnog, tako i profesionalnog, ne ostavlja mogućnost da sve naučite iz sopstvenih grešaka, jednostavno je dobro imati „spremne“ različite pristupe za različite situacije – rekla je ona.

Ovogodišnji mentorski program Hemofarma trajaće šest meseci. Tokom tog perioda, sedam liderki iz te kompanije će kao mentorke podeliti svoja iskustva i znanja sa sedam odabranih učesnica programa i savetovati ih kako da naprave važne korake u svom karijernom razvoju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор