Novi konkurs Hemofarma za najbolje studente i diplomce

Vršačka farmaceutska kompanija Hemofarm poziva najbolje studente završnih godina osnovnih i master studija, kao i diplomce na medicinskim, farmaceutskim, tehnološkim, hemijskim ili fakultetima za fizičku hemiju iz cele Srbije, da se prijave na jedan od dva nova konkursa.

Prvi konkurs se tiče jednogodišnjeg obrazovnog programa Hemofarm fondacije „Možeš i Ti“, a drugi se odnosi na šestomesečni program plaćene prakse „Chance to advance“ u kompaniji Hemofarm. Prijava za oba ova programa će trajati mesec dana, navedeno je u saopštenju nemačke kompanije.

Pravo učešća u programu „Možeš i Ti“ imaju najboljii studenti završnih godina osnovnih i master studija državnih univerziteta u Srbiji, a njime je obuhvaćena mesečna stipendija, mentorska podrška i stručnu praksu u Srbiji i Nemačkoj. Konkurs za 10 stipendista Hemofarm fondacije otvoren je za sve one koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50 i lošijeg su imovinskog stanja. O uslovima ovog konkursa i načinu prijavljivanja studenti se mogu informisati na internet stranici Hemofarm fondacije www.fondacijahemofarm.org.rs.

Što se tiče drugog konkursa, diplomci i studenti koji su upisali ili završili master studije na tehnološkim, farmaceutskim, elektrotehničkim, mašinskim, hemijskim i fakultetima za fizičku hemiju mogu se prijaviti za Program plaćene prakse „Chance to advance“, kojim je predviđeno sticanje stručnih znanja i iskustva za 10 praktikanata u proizvodnim kompleksima Hemofarma u Vršcu i Šapcu. Njima će se ukazati prilika da u sektorima proizvodnje, inženjeringa i upravljanja kvalitetom uče od vrhunskih stručnjaka uz primenu najnovijih tehnologija u proizvodnji lekova. Ovaj program traje od novembra 2020. do maja 2021. godine, a svi zainteresovani svoju biografiju i motivaciono pismo mogu poslati na e-mail adresu praksa@hemofarm.com, a sve dodatne informacije će naći na veb stranici Hemofarma www.hemofarm.com.

– Hemofarm fondacija je do danas podržala čitavu jednu zajednicu pametnih i vrednih mladih ljudi, njih ukupno 3.480. Otvorili smo im vrata Hemofarma i uveli u novi svet znanja i prakse, a mnogi od njih su potom ostali u Srbiji i karijeru nastavili u našoj kompaniji. Svi oni imaju nešto zajedničko: neki na lokalnom i nacionalnom, a pojedini čak na globalnom nivou, menjaju svet na bolje – istakla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

Prema rečima direktorke ljudskih resursa u Hemofarmu, Tatjane Jovanović, vršačka kompanija i ove godine pruža šansu studentima i diplomcima željnim prakse da nadograde svoje znanje stečeno tokom školovanja.

– Hemofarm kroz brojne programe već decenijama pomaže stručne fakultete i studente kako bi teoriju dopunili praksom i stekli iskustvo iz prve ruke, učeći od najboljih, njihovih kolega u Hemofarmu. To je vid naše dugoročne podrške obrazovanju u Srbiji i ulaganje u budućnost svih nas – poručila je Jovanovićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор