Besplatni konsultantski program PKS za male i srednje firme

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) uputio je poziv mikro, malim i srednjim preduzećima da se prijave za besplatni konsultantski program „Speed 2.0“, koji je namenjen ublažavanju ekonomskih posledica izazvanih pandemijom korona virusa.

Kako kažu u komori, privredna društva koja budu izabrana za učešće u ovom programu imaće priliku da iskoriste ekspertizu iskusnog konsultanta koji će onlajn analizirati njihove načine poslovanja i predložiti rešenja za unapređenje. Naime, tokom jednodnevnih konsultacija firme će biti u prilici da, kroz aktivnosti u domenu digitalne transformacije, pronađu rešenja za nove probleme ili već postojeće koje je aktuelna kriza dodatno produbila.

„Digitalna transformacija ne podrazumeva prevashodno kupovinu hardvera i softvera, time i nove troškove za firme, već, pre svega, predstavlja promenu radi unapređenja komunikacije sa dobavljačima ili kupcima, marketinga, kao i poslovnih procesa i modela. Konsultanti CDT-a su već radili sa blizu stotinu mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u okviru sličnog programa Speed 1.0, tokom prvog talasa pandemije, pomažući firmama da ublaže direktne posledice pandemije“, navodi se na sajtu PKS.

Predstavnici firmi koje konkurišu za ovaj program prvo će popunjavati dva upitnika – test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti, kako bi kroz samoevaluaciju dobili uvid u svoju spremnost za izazove poslovanja u okruženju, izmenjenom usled ekonomske krize izazvane virusnom pandemijom, a na ovaj način će izmeriti i kolika je konkurentnost njihovog poslovanja u eri digitalne transformacije.

Za program Speed 2.0 mogu da se prijave sva mikro, mala i srednja preduzeća koja imaju između 5 i 249 radnika i redovno izmiruju obaveze prema državi, a prijavljivanje je na sajtu Centra za digitalnu transformaciju: cdt.org.rs/home. Inače, program Speed 2.0 je razvijen uz stručnu podršku Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор