Intesa Leasing i KfW kreditiraju male firme i gazdinstva

Kompanija „Intesa Leasing“ i „Razvojna banka Nemačke“ (KfW) potpisale su 15 miliona eura vredan ugovor o kreditnoj liniji, čija će sredstva plasirati u vidu povoljnih kredita za mikro, mala i srednja preduzeća i registrovana ruralna poljoprivredna gazdinstva.

Krediti oročeni na 7 godina omogućiće finansiranje na duži vremenski period nego do sada. Sredstva su namenjena klijentima u svim regionima osim Beograda i Novog Sada, i prvenstveno će biti usmerena u nabavku poljoprivredne i građevinske opreme, mašina za prehrambenu industriju i komercijalnih vozila, navode iz Intesa Leasinga,

– Kreditna linija, koju smo obezbedili u saradnji sa Razvojnom bankom Nemačke i uz podršku Vlade Nemačke, potvrđuje opredeljenje Intesa Leasing da pruži podsticaj daljem ekonomskom oporavku kroz povoljne uslove finansiranja. Imajući u vidu da više od 70 posto našeg portfolija čine plasmani upravo mikro, malim i srednjim preduzećima, ova linija je u potpunosti u skladu sa našim strateškim usmerenjem – rekao je Nebojša Janićijević, predsednik Izvršnog odbora Intesa Leasing.

Direktor kancelarije KfW u Srbiji Arne Gos (Arne Gooss) istakao je da će program omogućiti bolji pristup finansijskim sredstvima za ruralna područja i pomoći dalji razvoj finansijskog tržišta Srbije, prenosi „eKapija“.

– Uključujući i ovu kreditnu liniju, u poslednjih 15 godina ukupan iznos sredstava usmerenih u privredu Srbije preko KfW banke, poslovnih banaka i lizing kompanija, u cilju unapređenja uslova poslovanja za mikro, mala i srednja preduzeća, premašio je 600 miliona eura. Aktivnosti KfW čine značajan deo Nemačko-srpske inicijative za održiv rast i zapošljavanje, koja se fokusira na generisanje daljeg rasta u zemlji – rekao je Gos.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор