Leoni sprema radnike za novu fabriku

made-in-germany-rs-fabrika-kablova

Opština Prokuplje i nemačka kompanija „Leoni“, poznati svetski proizvođač kablova za automobilsku industriju, potpisale su ugovor o obuci novih 250 nezaposlenih za rad u toj fabrici.

– Opština je izdvojila 6,5 miliona dinara za dvomesečnu obuku radnika koji će nakon završene obuke nastaviti da rade u ovoj fabrici najmanje još šest meseci, a mnogi od njih će dobiti i stalno zaposlenje – rekao je predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, a prenosi agencija „Beta“.

On je objasnio da se na obuci u Leonijevoj fabrici već nalazi 250 radnika, do kraja godine će biti angažovano još 250, a do aprila 2017. godine za rad u ovoj kompaniji će biti osposobljeno ukupno 850 nezaposlenih Prokupčana.

Generalni direktor Leonija Klemens Saks je najavio da je u planu izgradnja još jedne fabrike u Prokuplju, što bi značilo da će u ovom gradu biti posla za još dve do tri hiljade radnika.

– Cilj nam je da Leoni u Prokuplju i Srbiji bude najuspešniji u svetu, a sa otvaranjem treće fabrike i zapošljavanjem još 3.000 radnika, on će već biti drugi po veličini u svetu u okviru naše grupacije – istakao je Saks.

Nemačka kompanija Leoni ima svoje proizvodne pogone u 20 zemalja u kojima radi oko 75.000 radnika. U prokupačkoj fabrici je trenutno zaposleno oko 2.000 radnika, a sa novim ugovorom o obuci radnika, šansu za stalan posao će do početka naredne godine dobiti još 850 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор