Konkurs GSP-a za vozače stalno otvoren

Javno komunalno preduzeće „GSP Beograd” trenutno ima ukupno 2.806 vozača linijskog prevoza, ali je za oko 200 vozača manje od potrebnog da bi sistem normalno funkcionisao, kažu za agenciju Tanjug u tom preduzeću.

Zbog takve situacije iz GSP-a poručuju svima zainteresovanima da konstantno imaju otvoren konkurs za prijem novih vozača, kao i da se trude da obezbede što bolje radne uslove za njih.

Po rečima šefa Kadrovske službe Milana Pumpalovića, broj vozača u tom preduzeću u poslednje dve i po godine varira između 2.750 i 2.850, a od sadašnjih 2.806 vozača, na neodređeno vreme je zaposleno njih oko 2.500.

– Prema Zakonu o radu, dozvoljeno je da zaposlene držimo u radnom odnosu na određeno vreme do 24 meseca, a nakon toga svi vozači moraju da budu primljeni na neodređeno vreme, naravno ako ostvaruju radne rezultate koje mi kao poslodavac zahtevamo – rekao je Pumpalović.

On je dodao da je prosečna starost vozača u GSP-u oko 47 godina i naveo da je na stalno otvoren konkurs za prijem vozača tokom ove godine za taj posao konkurisalo oko 360 kandidata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор