U GSP-u otvoren konkurs za zapošljavanje vozača

Iako u Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“ radi oko 3.200 profesionalnih vozača, ipak im ih nedostaje još nešto manje od 100, zbog čega je u ovoj firmi konkurs za vozače stalno otvoren.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je tim povodom podsetio da u okviru tog preduzeća postoji centar za obuku vozača, pa na konkurs za posao mogu da se prijave čak i oni koji nemaju D kategoriju, jer će za takve biti organizovana preobuka, prenosi agencija Tanjug.

– Posla ima za sve koji žele da rade. Situacija je pre tri ili četiri godine bila mnogo teža, zato što je GSP-u nedostajalo više stotina vozača. U međuvremenu je dosta urađeno na obnovi voznog parka, a povećane su i plate vozača, koje sada u proseku iznose oko 74.000 dinara, za razliku od 2013. godine kada je prosek plata bio oko 47.000 – rekao je Vesić.

On je poručio da se Grad trudi da vozačima omogući bolje uslove rada, kako bi ih bilo dovoljno za potrebe gradskog javnog prevoza. Vesić je pozvao sve zainteresovane da se jave na konkurs i još jednom istakao da GSP ne samo da prima vozače u radni odnos, već ih i besplatno obučava za taj posao.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор