Portal za zaposljavanje osoba sa invaliditetom

Forum mladih sa invaliditetom (FMI) je, u saradnji sa nekoliko domaćih kompanija, osnovao internet Platformu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom (OSI), kojoj će se, kako se nadaju, tokom ove godine priključi veliki broj društveno odgovornih kompanija, poručuju iz te organizacije.

Platforma je zamišljena kao neformalna mreža poslodavaca, preko koje će im se pružati pomoć u procesu zapošljavanja OSI, lai i saveti, informacije, obaveštenja, konsultacije i treninzi. Kompanije koje postanu članice Platforme imaće mogućnost korišćenja usluga Foruma mladih sa invaliditetom, koje se odnose na pretragu baze kandidata za posao, podršku pri prilagođavanju radnog mesta, obukame za zaposlene i usluge konsultacije.

U Forumu kažu da je Platforma osnovana kako bi na jednom mestu okupila mala, srednja i velika preduzeća koja su zapošljavanje osoba sa invaliditetom integrisala u svoju poslovnu politiku. „Takve kompanije predstavljaju lidere nove poslovne kulture, jer svojim opredeljenjem utiču na unapređenje položaja OSI, ali i na uspostavljanje novih društvenih vrednosti u Srbiji“, navode u Forumu.

Afirmacija Platforme za zapošljavanje osoba sa invaliditetom odvija se u saradnji sa domaćim i inostranim kompanijama koje posluju u našoj zemlji, a realizuje se u okviru projekta „Znanjem do posla“, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i implementatora NIRAS-IP i SIPRU, prenosi agencija Tanjug.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор