Nemačke pivare bacaju neprodato pivo

Nemačke pivare su zatražile finansijsku pomoć države jer su prisiljene da bacaju neprodato pivo, budući da su kafići, hoteli i restorani zatvoreni još od novembra, navodi se u saopštenju udruženja pivara.

Nemačke pivnice su pozvale državu da im, u okviru programa podrške raznim industrijskim granama, finansijski pomogne kako bi prevazišle ekonomsku krizu izazvanu pandemijom korona virusa. Nime, nemačka vlada je već pomogla kafićima, ali pivnicama nije.

„Iz nedelje u nedelju sve više pivara i pabova specijalizovanih za služenje piva, suočava se sa egzistencijalnom pretnjom, iako nije njihova krivica, tretiraju se nesolventno“, poručuje u pismu 300 pivnica, članica asocijacije DBB i VPBD, a prenosi agencija Rojters.

U pismu, među čijim potpisnicama su se našle i pivare Karlsberg Nemačka, Bitburger braugrupe, Krombaher i Paulaner, se objašnjava da je „lokdaun i kolaps u prodaji piva značio da su pivare izgubile veliku količinu novca preko noći, a da su zalihe piva vredne miliona eura bačene jer je im je istekao rok“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор