Kompanija Milšped otvotila novo skladište u Novom Sadu

Kompanija Milšped Group je peošle sedmice otvorila potpuno novi skladišno-poslovni prostor u Novom Sadu, izgrađen i opremljen u skladu sa najvišim standardima savremene logistike, čime je postavila temelje za značajno proširenje svojih kapaciteta koji već sada prelaze pola miliona kvadratnih metara.

Svojim klijentima i partnerima Milšped pruža efikasan carinski proces uz jednostavnije postupanje sa robom pri uvozu, smeštaju u slobodnu zonu i izvozu iz slobodne zone. Novim projektom ne samo da se olakšava i ubrzava poslovanje, već i otvaraju nova radna mesta.

– Ponosni smo na još jedan uspešan projekat kojim smo odgovorili na rastuće zahteve tržišta i potrebe naših klijenata. Ovo skladište donosi nove mogućnosti i dalji potencijal za proširenje, a pre svega bržu i efikasniju realizaciju svih zahteva i otvaranje novih radnih mesta. Poštovali smo najnovije standarde operacionalizacije skladišta ove površine i osigurali poštovanje svih mera koje će garantovati poslovanje u skladu sa principima održivog poslovanja i zelene logistike – izjavio je direktor novog skladišta Milan Matić.

Inače Milšped je usvojio ESG strategiju sa ciljem utemeljenja principa održivog razvoja i zelene logistike u svoj lanac vrednosti. Stoga će, kao proverena praksa, i na krov novog skladišta biti postavljeni solarni paneli, a za transport robe od proizvodnje do skladišta koristiće se isključivo gasni (ekološki) kamioni, što je još jedna inovacija u cilju smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Takođe, uspostavljeni termalni režim garantuje skladištenje proizvoda na temperaturama optimalnim za održavanje svežine i kvaliteta proizvoda. Stoga je novo skladište sertifikovano prestižnim Food Safety System Certification (FSSC)22000 sertifikatom, čime kompanija potvrđuje posvećenost najvišim standardima bezbednosti hrane. Inače, pri donošenju odluke za dodeljivanje sertifikata, neprofitna FSSC fondacija se konsultuje sa globalnim stejkholderima, na osnovu proračuna koji uključuje proverene međunarodne i nezavisne standarde.

Milšped grupacija, vodeća u našem regionu u oblasti transporta i logistike, ove godine obeležava tri decenije uspešnog poslovanja, sa preko 3.500 zaposlenih i velikom mrežom kompanija članica u više od 14 zemalja širom sveta, na tri kontinenta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор