Elektrifikacija Golfa dizel za samo osam sati!

Nemačka startap kompanija e-Revolt iz Dahaua predstavila je zanimljivu ideju konverzije Folksvagenovog Golfa koji koristi dizel gorivo u 100% električni automobil i to, kako tvrde, za samo osam sati.

Iako ovo nije revolucionarna ideja, e-Rovolt je izglda uspeo da optimizuje ceo proces kao niko do sada. Većina kompanija se specijalizuje za konverzije premijum modela, međutim, ovaj startap je uspeo da elektrifikuje Golfa Mk VII.

U firmi kažu da cena za ovu uslugu iznosi od 12.000 do 15.000 eura i ističu da njihove baterije imaju dovoljno kapaciteta da sa jednim punjenjem pređu od 250 do 300 kilometara, prenosi Euronews Next.

Inače, proces konverzije teče tako da se, nakon preliminarne provere, uklanjaju SUS motor i ostali delovi koji više nisu potrebni. Zatim se na mesto koje je inače predviđeno za motor postavlja novi pogon, tzv. „okvir“, kao i modul koji omogućava da novi delovi rade kako treba.

Iako ova ideja ne zvuči loše, ipak ostaje nekoliko otvorenih pitanja na koja još nemamo odgovor, npr. koliko traje punjenje baterije, ili kolika je snaga novog električnog motora, prenosi b92.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор