VW ugasio proizvodnju Golfa 7 zbog električnih automobila

Preorijentišući se na izradu električnoh vozila, Folksvagenova fabrika u gradu Cvikau, u istočnom delu Nemačke, prestala je sa pravljenjem Golfa 7, čime je okončala eru proizvodnje automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem fosilnih goriva.

Nemačka automobilska kompanija je izračunala da je sa proizvodnih traka fabričkih postrojenja u Cvikau od maja 1990. godine, kada je počela proizvodnja, do danas izašlo ukupno 6.049.207 različitih Folksvagenovih modela, poput Pola, Golfa, Golfa karavana, Passata i Passata karavana, prenosi B92.

Sledstveno planu kompanije, nakon završetka proširenja kapaciteta sledeće godine, u fabrici Cvikau godišnje će se proizvoditi oko 330.000 električnih automobila marki Volkswagen, Audi i SEAT.

U fabrici je krajem 2019. već počela proizvodnja pretprodukcijskog VW modela ID.3, a najavljeno je da tokom leta počne sklapanje i električnog krosovera ID.4. Pored ovih modela, poznato je da će se tu praviti i električni SEAT el-Born.

Inače, grad na istoku Nemačke, Cvikau, dobro je poznat po dugoj tradiciji proizvodnje automobila. Tu su se još od 1904. sklapali modeli marki Horch, Audi i DKW, a tokom perioda socijalizma, nakon Drugog svetskog rata, i legendarni Trabant.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор