Audi stopirao proizvodnju E-trona zbog problema s baterijama

Iako je nemački Audi već najavio novi električni model E-tron S, proizvodnja njegovog standardnog modela je iznenada obustavljena zbog problema sa baterijama.

Mada je veliki broj fabrika bio prinuđen da prestane sa radom zbog koronavirusa, Audijevu fabriku je pogodio problem tehnološke prirode. Kako javlja agencija Bloomberg, proizvodnja ovog električnog automobila je obustavljena u četvrtak jer Audi za sada nije u mogićnosti da reši problem sa uskogrlnim baterijama.

Iz nemačke kompanije najavljuju da bi proizvodnja trebalo da se nastavi najkasnije do kraja ove sedmice, zbog čega se ne radi o nekom značajnijem odlaganju, ali se veruje da će ono ipak imati uticaj na prodaju E-Trona, koji je do sada postao već prilično popularan, a samo je tokom prošle godine prodato 26.400 primeraka ovog modela.

Podsećanja radi, Audi je prošlog leta bio prinuđen da povuče sa tržišta 1.644 svojih automobila usled potencijalnog rizika od požara, iako do sada, na svu sreću, nije prijavljen ni jedan takav incident.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор