VW ima problem sa softverom Golfa 8

Nakon što je početak proizvodnje električnog Golfa, odnosno Volkswagena ID.3, kasnila početkom godine zbog grešaka u softveru, najveći evropski proizvođač automobila sada ima novi problem sa softverom.

Prema pisanju časopisa Autonews Europe, problem se odnosi na sistem koji vozilu omogućava da u slučaju nesreće automatski pozove hitne službe, što je funkcija koja je u Evropi u poslednje dve godine obavezna u novim modelima automobila, prenosi B92.

Za sada nije poznato koliko novih Golfova ima ovaj problem, niti kako će ga nemački proizvođač rešiti. Po svemu sudeći, kompanija će u narednih nekoliko dana odlučiti da li će i zvanično proglasiti opoziv već isporučenih primeraka ili ne.

Procenjuje se da će ažuriranje softvera biti omogućeno između 15. i 21. juna. U međuvremenu, proizvodnja Golfa 8 se u Nemačkoj nastavlja, a sva vozila će biti uskladištena sve dok ne budu „apdejtovana“.

Tehnički problemi uzrokovani lošim radom elektronike pre svega multimedijalnog sistema, već su doveli do odlaganje premijere Golfa 8 u prošloj godini. Novi Golf je napokon lansiran na evropsko tržište tek pre par meseci, po ceni koja se na nemačkom tržištu kreće se od 19.995 eura pa naviše.

Pred ovim automobilom sada je zadatak da nastavi stazama uspeha svog prethdonika koji je, uprkos padu od 8 posto u odnosu na 2018. godinu, i u 2019. bio bestseler u Evropi sa 410.779 prodatih primeraka.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор