Još jedna nemačka klanica žarište virusa

Korona virus se proširio među radnicima još jedne nemačke klanice, ovoga puta u gradu Disenu, gde je trenutno zaraženo 92 radnika, javlja agencija Tanjug.

Radi se o još jednoj u nizu klanica u Nemačkoj u kojima je u poslednje vreme iznenada buknula virusna epidemija. Naime, tokom proteklih nedelja u više nemačkih klanica došlo je do masovnog oboljevanja radnika od korona virusa, a neke od njih su i klanice u Kesfeldu i Er-Erkenšviku.

Svi zaposleni u klanici u Disenu sada se nalaze u karantinu, kao i lica sa kojima su bili u kontaktu, a proizvodnja je u fabrici obustavljena. Mnogi zaraženi radnici angažovani su preko podizvođača radova, a živeli su u lošim uslovima u okviru kolektivnih smeštaja, saopštile su vlasti okruga Osnabrik.

Zbog loših uslova života i rada zaposlenih u klanicama, među kojima je puno migranata, najviše iz Rumunije, nemačka mesna industrija se već godinama nalazi na meti kritika, a novim problemom ulaska pandemije u ovu industriju u narednom periodu pozabaviće se i nemačka vlada.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор