VW konačno pokrenuo serijsku proizvodnju ID3

Nemački proizvođač automobila Volkswagen konačno je pokrenuo proizvodnju električnog hečbeka ID3, nakon krize usled problema sa softverom, a potom i zastoja proizvodnje zbog pandemije korona virusa.

Protparol kompanije je najavio da će sa fabričkih traka proizvodnog pogona Cvikau električni VW stići na tržište i do svojih prvih kupaca već na leto ove godine, kada će biti isporučeno 30.000 vozila iz prve serije modela ID3, navodi Autonews Europe.

Pre nego što je ova nemačka fabrika privremeno obustavila proizvodnju usled krize izazvane virusnom pandemijom, iz kompanije su stizale najave da će se u tom pogonu dnevno praviti više od 100 primeraka električnog ID3, prenosi B92.

Nakon što se zahukta proizvodnja ovog modela, Folksvagen planira da pokrene i drugu proizvodnu traku na kojoj će se sklapati električni krosover ID4, a u istoj fabrici će se izrađivati i električni krosover Audi e-tron Sportback, kao i Seatov serijski model na struju zasnovan na konceptu el-Born.

Pre ponovnog započinjanja proizvodnje u fabričkom pogonu u Cvikauu, Volkswagen je već pokrenuo proizvodnju u svojoj fabrici u Bratislavi, gde se prave modeli kao što su Porsche Cayenne, VW Touareg i Audi Q7.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор