Deveto izdanje Golfa biće na struju

Folksvagenov Golf bio je jedan od najpopularnijih automobila u istoriji, zbog čega nemački proizvođač najavljuje novu generaciju. Nakon završetka životnog ciklusa hečbek Golfa 8, njega će zameniti potpuno električni model devete generacije, prvi zasnovan na SSP platformi.

Prema pisanju Autocar-a, proizvodnja električnog Golfa pretpostavlja strateško unapređenje trenutno aktuelnog modela osme generacije, pre svega kao hibridnog hečbeka. Naime, kompanija namerava da aktuelnu generaciju zadrži još tri do četiri godine i ispuni stroge Euro 7 standarde koji će na snagu stupiti u julu 2025. godine.

Šef Volkswagena Tomas Šefer je potvrdio da će Golf 8 biti prodavan kao konvencionalni model, dok će sledeća, električna generacija zameniti pristižući ID.2 model, za šta je planiran rok do 2028. godine, ukoliko sve bude išlo kako je i zamišljeno.

Hečbek Golf biće prvi Volkswagen koji će se oslanjati na novu SSP platformu koja obećava veliku promenu performansi i korisnosti u poređenju sa MEB platformu koju VW koristi za proizvodnju aktuelnih električnih modela.

Zahvaljujući novom tipu baterija koje funkcioniše na 800V, novi Golf će moći da dopuni svoju bateriju od 10% do 80% za svega 12 minuta, dok će SSP arhitektura u obzir uzeti i potrebu implementacije autonomne vožnje i ostalih pratećih karakteristika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор