Kompanija Boš Srbija napravila 100 miliona metlica brisača

U Bošovoj fabrici u Srbiji, koja se nalazi u Pećincima, do sada je proizvedeno 100 milona metlica za brisače motornih vozila. Nemačka kompanija je od 2012. u razvoj poslovanja u našoj zemlji uložila oko 117 miliona eura, od čega više od 18 miliona samo u prošloj godini.

– Za nas je najvažniji kvalitet proizvoda, a tome doprinosi tradicija duga preko 130 godina, ali i inovacije koje ugrađujemo u svaki detalj, na primer pri sklapanju brisača. Plan je da proširimo fabričke kapacitete u Pećincima uvođenjem novih proizvodnih linija i sistema brisača – rekao je direktor te fabrike Jorg Krečmar.

Bošova fabrika u Pećincima trenutno zapošljava oko 1.900 radnika, od čega više od 1.400 radi u proizvodnji, dok njih oko 500 radi u sektorima podrške poslovanju, poput inženjera, logistike i slično. Inače, ta fabrika pripada Bošovoj diviziji Elektro pokretača i od početka rada 2013. godine predstavlja primer dobrog poslovanja, kako u Srbiji, tako i u okviru Boš Grupe na globalnom nivou. Kao dokaz ovakve ocene, kompanija je 2015. godine ponela titulu najbolje Bošove mlade fabrike.

Prema rečima generalne direktorke Boš Grupe u Srbiji Jovanke Jovanović, za kompaniju predstavlja veliki uspeh proizvodnja 100 milona metlica brisača. Ona je istakla da se upravo zahvaljujući proizvodnji delova za automobile, Boš našao u Top 15 kompanija – najvećih izvoznika u našoj zemlji.

Kompanija Boš Srbija je u 2019. ostvarila ukupnu neto prodaju od 271 milion eura, uključujući tu i interne isporuke povezanim kompanijama, dok je prodaja trećim licima na tržištu u Srbiji dostigla 55 miliona eura. Širom sveta Boš grupacija zapošljava oko 400.000 saradnika, a u 2019. godini je ostvarila promet od 77,7 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор