Na sajmu hrane u Kelnu 29 srpskih kompanija

Na najvećem svetskom sajmu prehrambenih proizvoda ANUGA 2019, koji se održava u Kelnu od 5. do 9. oktobra, po šesti put svoju ponudu predstavljaju i srpske kompanije, kojih je na sajmu ove godine rekordnih 29.

Nastup srpskih firmi organizovale su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna Agencija Srbije (RAS), a njihovi proizvodi će biti izloženi na dva nacionalna štanda, odnosno u dve sajamske hale, koje su namenjene za izlaganje gotovih i zamrznutih proizvoda, navodi se u saopštenju PKS.

Nastup domaćih kompanija u Nemačkoj je organizovan radi promocije i povećanja izvoza srpske prehrambene industrije na tržišta Nemačke, Evropske unije, i drugih zemalja, kao i sa ciljem upoznavanja srpskih proizvođača sa svetskim novitetima i trendovima u prehrambenoj industriji. Sajam kompanijama pruža i mogućnosti da se upoznaju sa novim proizvodima i tehnologijama, pronađu nove poslovne prilike, upoznaju nove dobavljače inostrana tržišta i sagledaju svoju poziciju u odnosu na tržišnu utakmicu i konkurenciju, dodaje se u saopštenju.

U hali gde su izloženi gotovi proizvodi predstavlja se 14 srpskih kompanija: Fruitica iz Čantavira, Jaffa iz Crvenke, Geneza iz Kanjiže, Medino iz Krnjeva, Basket Zdravija Hrana iz Golubinaca, Aroma začini iz Futoga, Agranela iz Valjeva, Zdravo organik iz Selenča, Tisacoop iz Kanjiže, Interfođ 60 iz Ivanjice, Fungo jug iz Leskovca i Damar Confit, Bibli i Cold Prešok iz Beograda.

Na nacionalnom štandu Srbije u hali zamrznutih proizvoda izlagaće još 15 domaćih kompanija: Sicoberyy iz Kraljeva, PIK iz Bečeja, PTPD Menex iz Kruševca, ITN Grup iz Zemuna, Voćar iz Svilajnca, Jugprom iz Leskovac, Friglo iz Sutjeske, Frigo-paun i Euro Frigo iz Požege, Laki iz Arilja, Sweet Home iz Brusa i Mirax agrar, Frikom, Master Fruit i Hibrid iz Beograda.

Inače, Sajam ANUGA je najveći i najznačajniji međunarodni sajam prehrambene industrije na svetu. Održava se svake druge godine u Kelnu, a ove godine je ugostio preko 7.500 izlagača iz više od 100 zemalja, a očekuje se da će ga do zatvaranja obići više od 165.000 posetilaca iz 198 zemalja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор