Boš razvija nove poslovne jedinice u Pećincima

Nemačka grupacija Boš će ove godine u fabrici u Pećincima započeti sa razvojem nove poslovne jedinice Comfort Actuators, dok će u beogradskom sedištu kompanije nastaviti sa razvojem IT sektora i zapošljavanjem novih inženjera, najavila je generalna direktorka Jovanka Jovanović.

Na kraju prošle godine Boš grupacija je u Srbiji zapošljavala više od 2.200 saradnika što predstavlja povećanje od 43 posto u odnosu na 2019. godinu, a najveći deo rasta bio je zabeležen u IT sektoru i proizvodnji.

– Ukupan neto prihod od prodaje, uključujući interne isporuke povezanim kompanijama, iznosio je u 2020. godini 244,8 miliona eura, što je smanjenje od sedam posto. Tokom prošle godine Boš je u razvoj poslovanja u Srbiji uložio više od 18 miliona eura, a je veoma zadovoljan i razvojem poslovanja početkom ove godine – navela je Jovanovićeva.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora kompanije Robert Boš GmbH, Volkmara Denera, zbog rizika uzrokovanih virusnom pandemijom kompaniju očekuje još jedna izazovna godina.

– Mi smo jedan od pobednika u prelasku na elektromobilnost, a takođe i značajno proširujemo poslovanje u oblasti softvera uz primenu veštačke inteligencije – poručio je Dener.

Nemački Boš je prisutan u Srbiji od 1991. godine, a danas je angažovan kroz poslovne sektore Mobility Solutions, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Proizvodnja sistema brisača je u Pećincima počela 2013. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор