Kaufland zatvara deo prodavnica u Nemačkoj

Poznati nemački lanac supermarketa Kaufland najavljuje da će u svojoj matičnoj zemlji zauvek zatvoriti jedan broj prodavnica, a lokacije planirane za gašenje već su određene.

Sedište Kaufland grupacije se nalazi u gradu Nekarsulmu u saveznoj državi Baden-Virtembergu i, kao i Lidl, pripada grupi Schwarz, a ukupno zapošljava oko 132.000 ljudi. Kompanija je nedavno preuzela 92 prodavnice Real lanca supermarketa i sada ukupno ima oko 770 ekspozitura.

Prema najavama, filijale Kauflanda u Grajcu i Zigenu biće zatvorene u junu, ogranak u Bochum-Ruhrparku u septembru, filijala u Palais Vest Recklinghausen u januaru, a prodavnica u Dortmund-Mengedeu će biti zatvorena u martu sledeće godine, prenosi 24sedam.

Međutim, u saopštenju Kauflanda se navodi da razlog za zatvaranje prodavnica nije nesolventnost. S obzirom na to da po pitanju svake lokacije detaljno analizira uslove zakupa i dugoročni razvojni potencija, moguće je da iza zatvaranja prodavnica stoje ekonomski razlozi.

Takođe, ni radnici iz filijala koje se zatvaraju neće biti otpuštani, budući da u saopštenju kompanija navodi kako trenutno traži rešenje za pogođene radnike. Prema pisanju nemačkih medija, radnici će verovatno preći da rade u drugim granama u svom regionu, dok u Kauflandu kažu da sa radnicima rade na pronalaženju dobrog rešenja za obe strane.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор